Datum: 27-06-2024

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied heeft Tata Steel een vergunning verleend voor het ombouwen van één van de vier vertinlijnen van de werkeenheid Packaging. Na het ombouwen van deze vertinlijn, wordt binnen deze vertinlijn geen gebruik meer gemaakt van de zeer zorgwekkende stof (ZZS) chroom-6.

Binnen de werkeenheid Tata Steel Packaging worden rollen staal verwerkt tot eindproduct voor de verpakkingsindustrie. Deze staalrollen worden na beitsen, walsen, gloeien en nawalsen vertind en behandeld. Deze behandeling verwijdert vuil van het oppervlak en bevordert het herstel van de beschermlaag van het staal. Dit wordt gedaan om roest en corrosie aan het oppervlak te voorkomen.

Voor deze behandeling wordt binnen de vertinlijn van EV11 op dit moment door Tata Steel nog gebruikt gemaakt van chroom-6. Door deze aanpassing is dit na het ombouwen niet meer het geval. Daardoor zal ook geen uitstoot van deze gevaarlijke stof meer uit deze vertinlijn plaatsvinden.

De vergunningsprocedure inzien? Ga dan naar eData Loket (odnzkg.nl) en bekijk het zaaknummer 12902707.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wil je regelmatig op de hoogte worden gebracht van nieuws over Toezicht op Tata Steel? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem