Luchtfoto grondwateronderzoek

Datum: 30-01-2023

Op donderdag 16 februari organiseert de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) een informatiebijeenkomst in Dorpshuis De Moriaan in Wijk aan Zee. We geven dan een toelichting op de resultaten van het grondwateronderzoek dat eind 2022 is uitgevoerd op het terrein van Tata Steel. Omwonenden zijn hierbij van harte welkom.

In juli 2022 heeft de OD NZKG Chroom-6 aangetroffen in het grondwater op het terrein van Tata Steel. Volgens de GGD is er op dit moment geen gezondheidsrisico. Voor de zekerheid, omdat Chroom-6 schadelijk kan zijn voor de gezondheid, heeft de OD NZKG het staalbedrijf opgedragen uitgebreid onderzoek te doen naar de oorzaak en omvang van de verontreiniging. Over dit onderzoek ontvangt de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) veel vragen. In deze FAQ geven we graag de antwoorden.

Tijdens de bijeenkomst geven we informatie over de opzet van het onderzoek, de bevindingen en hoe het vervolgproces eruit gaat zien. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen. De bijeenkomst start om 19.30 uur.

Wil je hierbij aanwezig zijn? Laat dit dan even weten via tatasteel@odnzkg.nl en geef aan met hoeveel personen je komt.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wil je regelmatig op de hoogte worden gebracht van nieuws over Toezicht op Tata Steel? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Stem